Laatste bericht vanuit Oz!
Door: Irene
Blijf op de hoogte en volg Irene
18 December 2007 | Australië, Brisbane
Mijn laatste berichtje vanuit Oz! Raar idee hoor, dat we morgen alweer in het vliegtuig zitten!
Nog even mijn vluchtschema voor de mensen voor wie het interessant is:
19 december 13.45u vertrek vanuit Brisbane naar Singapore met QF 51 (aankomst 19.35u)
19 december 23.05u vertrek vanuit Singapore naar Frankfurt met QF 5 (aankomst 20 dec 5.15u)
20 dec 7.05u vertrek vanuit Frankfurt naar Amsterdam met KL 1762 (aankomst 8.30u)
Vorige week woensdag zijn we vertrokken naar Surfers Paradise... Geen succes, we dachten dat Nimbin met stip op 1 stond, maar na onze anderhalve dag in Surfers wisten we wel beter, Surfers was erger dan Nimbin.! De eerste dag, we waren net aangekomen, was er al een miscommunicatie tussen het ophaalbusje en ons, dus moesten we in plaats van een half uurtje opeens 2 uur wachten op het transit centre. Beetje jammer, aangezien het toen nog redelijk weer was. Aangekomen in het hostel, dat niet eens echt in Surfers was, maar meer vlakbij SeaWorld... Nadat we onze spullen hadden gedropt, begon het te regenen. Toch maar even naar het 'centrum' van Surfers, want we moesten wat boodschappen doen. Maar de geplande BBQ hebben we maar niet door laten gaan! Want aangekomen in het centrum begon het te hozen, te hozen, niet normaal meer. Ja, Es en Ireen zijn weer ergens, dus moet het wel regenen he.. En aangezien je in Surfers niet veel anders kan dan surfen (Wow wat zijn de golven daar eng hoog, misschien ook wel omdat het slecht weer was?), zonnen, en naar de pretparken. Maar ja, daar heb je toch wel mooi weer voor nodig. En Surfers zelf is lelijk, OERlelijk. Hoge flatgebouwen, en er worden er meer en meer gebouwd. Je denkt bij Surfers PARADISE toch aan een paradijselijk stukje Ozzie, maar nee, niks van dat alles. Dus snel weer gevlucht naar het hostel, een bak lasagne gegeten en toen maar gezellig een boek gaan lezen. We hadden toen wel besloten dat als het niet snel beter werd, dat we de volgende dag dan snel naar Brisbane zouden vertrekken! Volgende dag, geen regen, gelukkig, maar wel heel erg bewolkt. Geen strandweer dus. Naar het centrum, maar een beetje gewinkeld (tsja, wat moesten we anders?) en smiddags vlakbij het hostel fish and chips (fush & chups) gehaald, nog een boekje gelezen en de bus wat eerder naar Brisbane genomen. Nee, dat Surfers.... Was geen succes! En het hostel was trouwens ook niet zo...
In Brisbane, het begin, maar nu ook het eindstation voor mij, aangekomen gingen we naar de YHA, mooi gebouw! Wel in renovering, dus de helft is oud en vervallen en de helft is mooi en nieuw, maar hee, WIJ zitten in het nieuwe gedeelte! Op een 3 persoonskamer, zodat we lekker konden relaxen die laatste paar dagen.! Even lekker gedoucht, brood met ei gegeten, nog wat gelezen, maar aangezien we de volgende dag naar Australia Zoo gingen, doken we weer lekker op tijd ons bedje in. Vrijdag de 14e dus naar Australia Zoo, de dierentuin van Steve Irwin, die vorig jaar is overleden na een aanval van een pijlstaartrog. En aangezien hij toch wel een van de grootste iconen was (en nu helemaal is trouwens) van Australie, moesten we daar natuurlijk wel even een kijkje nemen. Het was op zich een mooie dierentuin, je kon er echt alle Australische dieren zien (ik heb eindelijk Echidna, soort egel, gezien!) en ze hadden flink de ruimte, zodat ze ook in de dierentuin broeden. We konden de olifanten nog eten geven, dat was ook wel weer leuk om te doen. Maar verder, het was zoooo commercieel... Ze hebben er Steve Lives kleding, Cougar kleding (de vrouw van Steve, Terri, heeft een Cougar als huisdier...), Bindiwear (Bindi is de dochter van), Stevepoppen (knuffelpoppen, neerzetpoppetjes, poppetjes om zelf in te schilderen, poppetjes die kunnen dierenvangen, noem maar op), Bindi Kidsfitness dvd's..... Echt heel erg. Maar je merkte in de dierentuin ook zeker wel dat ze Steve nog lang niet vergeten zijn, overal berichtjes aan, herinneringen ophalen aan, bordjes met hoe Steve deze krokodil of slang nou weer gevangen had enzovoorts. Maar goed, we zijn er geweest! Terug in Brisbane hebben we een lekker broodje Subway gehaald. En toen kwamen we er opeens achter dat er een straatshow stond te gebeuren! Wij benieuwd natuurlijk. Nou dat was een groot succes, het waren Aerial Acrobats en ze deden echt supermooie dingen. Dat is dan wel weer het voordeel van net voor kerst ergens zijn, want dan hebben ze koopavonden en dus ook extra shows enzo. Slangenmens gezien, en een meisje (vrouw?) die in een zwarte sjaal die in de lucht hing allemaal dingen deed. Erg mooi. Later kwamen er nog 2 vrouwen die een combinatie deden, was ook echt super! Dat smaakte naar meer, en gelukkig zouden ze nog de komende week optreden!
De volgende dag, zaterdag, ging Esther 's ochtends pitch en putten, en heb ik de was gedaan, wat informatie opgevraagd, noem maar op. 's Middags zijn we lekker aan de South Bank gaan liggen, aan de rivier, waar ze zelfs een kunstmatig strand hebben aangelegd. Was wel erg lekker. En toen kwamen we erachter dat ze OOK in Brissie Cold Rock hebben! Tis maar goed dat ze het niet in NL hebben, want het is verslaaaaaavend!
Zondag zijn we naar de Lone Pine Koala Sanctuary geweest, ze hebben daar echt veel koala's! En allemaal opgedeeld in verschillende groepen, ze hebben een creche, een retirement home, een plek voor moeders met joey, een plek met 'de guys' enzovoorts. Ook kon je er nog kangaroos voeren, al was de emu die ook wat wilde een beetje eng. Het was wel weer grappig.! Esther is nog met een koala op de foto geweest, die de schreewende mannetjes achter haar veel interessanter vond dan de fotograaf! 's Middags weer lekker aan de South Bank gaan liggen, maar dat was op een gegeven moment wel wat fris. Weer even naar de overkant gevaren met de CityCat, boodschappen gedaan, weer naar de South Bank, en daar lekker geBBQt! Laatste keer dat het kon, dus nog even van profiteren! Was lekker!
En dan kom ik alweer bij gisteren! Toen zijn we naar Moreton Island geweest, om onder andere de dolfijnen te voeren! Godsvermogen betaald, in mijn ogen dan, om aan het strand te liggen, twee uur denk ik, voordat de regen losbarstte... De rest van de middag dus maar onder een afdakje al lezend doorgebracht. We zouden nog kookaburra's voeren ook, maar die wilden niet helemaal vanwege de regen. Toen wachten tot 7 uur, want toen was het pas tijd voor het dolfijnenvoeren. Dat gaat dus echt heel anders dan in Monkey Mia... Je gaat in de rij staan, wacht tot je aan de beurt bent, gaat het water in, geeft het visje aan de dolfijn, klaar. In het donker... Zelf kun je geen foto's maken, zo snel gaat het en zo donker is het. Beetje jammer. Monkey Mia was dan toch echt wel veel leuker (en nog gratis ook :S). Snel weer op de boot, want het regende nog lekker. En de terugreis op het water, verschrikkelijk... Waar het heen nog redelijk mooi weer was (Es en ik zijn raar verbrand!), was het op de terugweg een spooktocht. Veel kotsende mensen, je kon niks zien, en dan die geur! Genoeg om je zelf ook niet lekker te voelen... We waren dan ook blij dat we na ruim een uur weer aan vaste wal waren. Taxi naar het centrum gepakt, toch nog maar een Subway broodje naar binnen gewerkt en toen teruggelopen naar het hostel, waar we eigenlijk meteen ons bedje in zijn gestort. Deze dag mag dan ook met recht op nummer 3, na Surfers en Nimbin....
Vanochtend was het dan toch echt tijd om onze tassen een beetje in te gaan pakken... Sniff.... En nu dan nog even onze laatste ronde op het Internet, voordat we morgen op het vliegtuig stappen! We hopen een beetje dat we een goede plek krijgen in het vliegtuig (vooral ik), want we zijn inmiddels allebei een beetje geblesseerd geraakt... Esther heeft een dikke voet en mijn knie doet raar. Lekkere blessures weer dus en daarom maar tijd om naar huis te gaan! :D En om iedereen weer te zien natuurlijk :P.
Dikke kus, voor de laatste keer uit OZ,
Irene
18 December 2007 - 06:43
Marleen:
Hoi Irene!!
Wel lekker dat je weer naar huis komt, toch? Ik heb in ieder geval genoten van je reisverslag. Dat zal ik wel missen :)
Helaas kan ik zaterdag niet op je party komen i.v.m. andere verplichtingen, maar we spreken snel een keertje af!
Marleen -
18 December 2007 - 10:45
Joke:
Lieve Irene,
Net terug van een pittige fitness lees ik je reisverslag, het laatste uit Oz......Hilarisch verslag, je abonnement op REGEN is nog steeds niet verlopen! Toch ben ik blij dat je straks weer gewoon op Nederlandse bodem rondhuppelt. Alhoewel: met een knie, die raar doet??? En Esther zal ook niet huppelen met een dikke voet.Wij wensen jullie twee een heel voorspoedige thuisreis toe en voor straks welkom in een koud Nederland, temp. rond het vriespunt.Tot gauw! Lieve groet voor jullie beiden van Joke. -
18 December 2007 - 11:08
en zie je in januari!!!
liefs linda -
18 December 2007 - 14:57
Minke:
jij verhuist van australië naar nederland en ik... ik verhuis van amsterdam naar zandvoort. nieuwsgierig ireen? kijk dan naar je gmail. -
18 December 2007 - 17:22
Marlous:
Tja dat heb je ervan als je geen spinzie eet met gehaktballen.het wordt tijd dat jullie weer onder moedes vleugels komen. Al die verwaarlozing, BBQ en pasta's. En even een klinische blik is ook niet weg. Kom maar gauw thuis.
Kus. M