En de Tongariro Crossing gaat OOK niet door! - Reisverslag uit Taupo, Nieuw Zeeland van Irene N - WaarBenJij.nu En de Tongariro Crossing gaat OOK niet door! - Reisverslag uit Taupo, Nieuw Zeeland van Irene N - WaarBenJij.nu

En de Tongariro Crossing gaat OOK niet door!

Door: Irene

Blijf op de hoogte en volg Irene

23 September 2007 | Nieuw Zeeland, Taupo

Hey allemaal!
Na mijn tripje naar de Bay of Islands ben ik dan vrijdag toch eindelijk op weg gegaan om af te dalen! Eerst richting Rotorua, met onderweg een stop bij de Waitomo Caves, een grot met gloeiwormen. Heel gaaf om te zien in het echt. Het zijn net kleine lampjes, grappig! Vervolgens echt op weg naar Rotorua, de stad die verschrikkelijk stinkt, vanwege alle geothermische activiteit. Maar wel supergaaf! we kwamen om half 6 ongeveer aan bij de hostels en om 10 over 6 werd ik alweer opgehaald om een hangi mee te maken, een tradiotioneel Maori diner. Compleet met concert enzovoorts, dans... Heel erg cool, in een Maoridorp, en het was echt heel ceremonieel. Een hangi wordt in de grond bereid, dat is de typisch Maoriaanse manier van eten bereiden. En jee, wat was het lekker, en veel, enne, lekker! We hebben de hangi nog gezien, dus was ook wel heel erg gaaf. Daarna nog ergens wat gedronken met wat Engelsen, ook erg gezellig. De volgende dag, gisteren dus, ben ik 's ochtends naar Hobbiton geweest, bij Matamata. Gaaaaaaaaaf! Echt supervet, ik ben gewoon in Middle Earth geweest! Heb de partytree gezien, het huis van Bobo (?) Baggins en Frodo en nog wat Hobbit huisjes. Werd heel wat om heen verteld en ik ben als hobbit op de foto gezet, lees: doe je schoenen uit en ga op je knieen op je schoenen staan en dan in de opening van een hobbithole. hihi. Was wel gezellig, want er was nog een meisje van ongeveer mijn leeftijd en zij was echt die hard fan! Heel grappig! Vervolgens werd ik gedropt bij het Zorben, en heb ik voor Zorbonaut gespeeld. Supersupersuper! Wilde het eigenlijk nog wel een keer doen, maar zo goedkoop was het nou ook weer niet en je bent in 15 seconden beneden. Je zit in een grote opblaasbal, met heet water (lekker heet) en huppakee, daar word je de berg afgerold (en je moet zelf ook een zet geven), en als je eenmaal gaat, dan ga je hard! Gaaaaaaaf! Echt heel erg leuk. Ik heb de cd met fotoos daar gekocht dus ga zo proberen om er wat op te zetten als het lukt, want usbpoorten hebben ze hier weer niet... vervolgens naar het park van Rotorua, waar allemaal geothermische activiteit te zien was in de vorm van stoom en kokend water en bubbelende modder. Gaaf dus weer! Echt zo'n sinister sfeertje krijg je daarvan, maar wat stinkt dat! Tis de zwavel die je ruikt, maar je wordt er wel wat misselijkig van... En toen even snel wat gegeten en met Sarah Jayne naar de Polonesian Spa gegaan, thermaalbaden in Rotorua. Heerlijk. Het hete water komt gewoon vanuit de bronnen van dat park, en ze moeten het zelf afkoelen, zo heet is het. Ze hebben baden met verschillende temperaturen, van 38 tot 42 graden. En geloof mij, das heet zat. Het was echt superlekker om even lekker te badderen en omdat het weer hier niet heel erg meezit, was het helemaal lekker, lekker opwarmen. Vervolgens naar t hostel, tas ingepakt en naar bed. Was erg moe, heb de laatste tijd veel gedaan en vroeg op en laat naar bed, dus het was hoog tijd dat ik op tijd naar bed ging. Ik was gelukkig zo vertrokken, het hostel was nl. erg goed! Het leek wel een hotel, compleet met opgemaakte bedden en geen bunks. Super. En vandaag dan werd ik om 9 uur opgehaald door de Magic Bus voor mijn hostel, om op weg te gaan naar Taupo. Onderweg hebben we veel gestopt, o.a. bij een geiser (gaaaaaaaf!), een thermaal wonderland, waar ik niet in ben geweest omdat ik gisteren het park van Rotorua al had gezein, maar dat scheen ook heel erg mooi te zijn met verschillende kleuren pools. Vervolgens naar de Rock n Ropes, waar je een swing kon doen, maar je moest wel zelf springen ala Bungee jump, en zelf omhoog klimmen naar 15 meter. Niet voor mij dus. Uiteindelijk heeft maar 1 iemand van onze bus dat gedaan. En toen naar de watervallen van Haku.... nogwat. Ben ik even vergeten. Tis niet zozeer een hoeg waterval, maar wat een kracht gaat er van uit zeg! Wow! Supergaaf. Tis echt zo'n watergeval waarover de droom van een rafter zou gaan. Denk ik. Per minuut stroomt er 200.000 liter water naar beneden. En toen dus echt naar Taupo, afgezet bij de hostels. Maar ik kreeg nog wel te horen dat de Tongariro Crossing gesloten is vanwege het slechte weer... Heb IK weer. Gaat wel lekker he. Er waren drie dingen die ik echt echt echt wilde doen op het Noordereiland, de dolfijnen, de crossing en matamata. Alleen de laatste is doorgegaan. Ik vind het best sneu voor mezelf (snifsnif). Dus geen Mount Doom voor Irene. Maar dat scheelt wel weer een dag reizen en een dag langer in Queenstown waarschijnlijk en het scheelt me 7 uur lopen, maar ja, daar had ik me al op ingesteld (en mijn daypack en regenpak voor gekocht...). Dus nu zit ik in een Internetcafe, want Taupo is helaas niet veel soeps. Heb trouwens wel heerlijk geluncht, want de mensen van het hostel hadden gisteren een groot feest gehad en er was veeel eten over, dus we mochten onszelf voorzien. Mjummie. Morgen reis ik verder naar Wellington en van daaruit pak ik waarschijnlijk overmorgen de ferry naar het Zuidereiland. En ik weet dus al dat ik nog eens naar NZ moet! hihi.
Liefs, Irene

• 23 September 2007 - 07:42

Esther:

Wooooooow! Zorben! Heb het wel 's op TV gezien, en lijkt me echt cool om te doen!

Maar euh... Hoe kom je zo drijf dan? Begrijp dat er water in zit? Dat zit in jouw ruimte waarin jij zit? Waarom dan?
    Zijn er ook filmpjes gemaakt van je zorbonautenavontuur? Wil wel 's zien hoe hard dat gaat! En het gaat zeker van je stuiterdestuiter?

Straks ontbijt, en iedereen slaaaaaaapt. Mam riep al dat ik niet om 8 uur mocht spoken. Dus nou spook ik om 9 uur maar. ;). Ff wat opdrachten maken alvast.

KUSZZZ
    Esther

PS: Ben gisteren 2e geworden bij een wedstrijd op Waterland. Speelde voor mn gevoel beroerd, mn kaart vond echter dat ik beter liep. In mn buffer, hcp blijft hetzelfde, namelijk 24.0. Liep echt niet lekker, o.a. dankzij een irritante flightgenoot. Kon me niet afsluiten. Had ik weer... Blegh. Maar heb dus een BBQ-set gewonnen. Een hamburgeromkeerder in de vorm van een golfclub, incl golfgrip, een vleesvork in de vorm van een pitchfork, incl golfgrip, en een tang in de vorm van golfballen, incl golfgrip ;). En een peper- en zoutvaatje in de vorm van golfballen. En dit alles zat in een inimini golftasje. Wel erg leuk, maar ja, wat moet je ermee? Meenemen naar Oz gaat wat lastig, want is extra ballast (ahum). ;) En een BBQ hebben we hier niet.

KUS!

• 23 September 2007 - 11:23

Freezz:

woowww..wat heb je weer veel gedaan! Ik had nooit gedacht dat jij dat zorben (what the hell...?) leuk zou vinden :) lachen hoor!
    KUS

• 23 September 2007 - 14:34

Marina:

hoi Ireen, ziet er grappig uit zeg!!! hahah, ik denk dat je flink liep te tollen op het einde... nou hopelijk zijn de volgende tripjes wel met beter weer en dat alles open is.
    Veel liefs

• 23 September 2007 - 14:43

Joke Pleijster:

lieve Irene
    gisteren je brief met foto gekregen
    was er erg blij mee.Bedankt.
    wat je allemaal al meegemaalt hebt in die eerste maand.geweldig!
    jammer van de regen maar ook ik zal duimen voor mooi weer.
    Groetjes en liefs
    Joke Pl.

• 23 September 2007 - 18:17

Joke:

Meid, meid, wat heb jij een enorm tempo, al lezend val ik van de ene in de andere verbazing! Het Zorben lijkt me best leuk, worden de klappen opgevangen door het water? Het Maori-gebeuren lijkt me heel indrukwekkend. Jammer, dat 2 dingen niet doorgaan en dat het weer ook niet je dat is. Vandaag hebben we de laatste mooie dag beleefd qua weer (onze trouwdag....). Heerlijk de hele dag in de tuin vertoefd. Morgen wordt het echt herfst....brr. Ik hoop dat het goed komt met de co-schappen en dat je niet met de Kerst al aan de bak moet! Geniet maar met volle teugen.
    Van ons een zonnige groet! Joke.