Aangekomen in Cairns! - Reisverslag uit Cairns, Australië van Irene N - WaarBenJij.nu Aangekomen in Cairns! - Reisverslag uit Cairns, Australië van Irene N - WaarBenJij.nu

Aangekomen in Cairns!

Door: Irene

Blijf op de hoogte en volg Irene

08 September 2007 | Australië, Cairns

Hoi Allemaal!
Het avondje uit in Airlie Beach was supergezellig, nog even nakletsen, nog wat nieuwe mensen ontmoet (sjee wat gaat dat makkelijk hier zeg!) en Papa en Friso nog even gebeld om 1 uur 'snachts. Was wel even lekker om te kunnen kletsen. Papa adviseerde me toch om maar even de volgende dag naar de dokter te gaan, dat het 'oorverhaal' wel klonk als een gat in mn trommelvlies... Nog even lekker bijgekletst, en daarna Friso nog even gebeld, tot dat de telefoon er opeens geen zin meer in had. Beetje vaag. Maar goed, t was zo onderhand toch tijd om naar de bus te gaan. De reis ging lekker snel, omdat je 'snachts reist en omdat ik toch altijd in slaap val in alles wat rijdt/beweegt etc (tenzij ik zelf rij natuurlijk). Aangekomen in Townsville ging Sandra alvast over naar Magnetic Island, omdat ze 1 dag minder daar had. En ik, ik ging op weg naar de dokter.. En jahoor, gat. Dus antibiotica meegekregen, want het gaat natuurlijk makkelijk ontsteken enzo, maar echt van een naam die ik niet ken.! (ceflacor). En moest neusspray kopen, gewoon normale neusspray. En waar dat in NL iets van 3 euro kost, is dat hier 18,50 dollar! Mijn hemel.. Wat een bedrag. En ook raar, heb 2 recepten meegekregen voor 5 dagen (dus totaal 10) en de apotheker zei als het na 5 dagen niet over is kun je t andere recept ophalen, anders hoeft het niet. En op mijn reactie hoe het dan zat met resistentie gaf hij: Nee, dat is er niet. Hm. Jaja. Maar goed, ik ben nu aan de 4e dag begonnen en merk nog geen verschil... Hoor nog steeds weinig aan die kant, alsof er water in je oor zit, heel irri. Moet zowiezo weer naar een dokter donderdag of vrijdag, even kijken of de ontsteking weg is, ivm vliegen naar NZ. Hoop het wel, want anders worden mijn plannetjes wel heel erg in de war geschopt. En mag niet duiken, snorkelen, zwemmen... Daar gaat mijn PADI wens. (duikbrevet). Maar goed, toen op weg naar 'Maggie' (Magnetic Island), daar aangekomen zag ik Sandra zitten, die kon nog niet inchecken bij Base backpackers, was pas vanaf 12 uur en het was toen half 12. Beetje jammer voor haar, want ze had al zo weinig tijd. Na het inchecken besloten we een walking track (soort hiking achtig iets) te doen van 5 km. Oef.... Best zwaar. Voordat we er eenmaal waren had ik het al warm, en dan moet je nog 3 km omhoog lopen. Over rotsen en dergelijke. En net als je dacht, hee, gelukkig, nu ga ik naar beneden, ging het weer omhoog. Pffff. En het zonnetje deed het hard en ik had wel een halve liter water mee (ik dacht, ach 5 km, das niks). Dus toen we aangekomen waren op de goede plaats, hebben we lekker ijskoude cola gekocht en een ijsje. Wel verdiend! Daarna met de bus naar Horseshoe Bay, om lekker te eten. Heerlijke kipsalade gegeten (hoe verrassend) en daarna naar het hostel en naar bed, want we waren beiden gesloopt van het laat naar bed (bus) gaan. Volgende dag vertrok Sandra, donderdag was dat. Ik ben toen naar de Koala Sanctuary geweest van het eiland, wat was dat geweldig! Mocht een kroko vasthouden, een python, een blauwtong hagedis, noem maar op en een zwarte ara achtige vogel heeft een zonnebloempit uit mijn mond gegeten. Wallabies gezien en geaaid EN, en en en.... IK HEB EEN KOALA GECUDDLED! (geknuffeld). En er zijn foto's van. Supergaaf! Kostte wel extra, maar goed, ze vertelde waar dat geld heen ging (die beesten kosten toch een vermogen om te houden!) en ik wilde het minstens een keer hebben gedaan in Australie. ! Daarna ben ik lekker met een Viva (Thanx Vanes!) op Horseshoe Bay gaan liggen, na een broodje te hebben gekocht enzo. Lekker genixt, en om half 6 de bus terug gepakt naar het hostel. Daar gegeten, en toen weer wat mensen ontmoet met wie ik die avond wat heb gedronken. een stel uit Schotland dat een jaar ertussenuit is gegaan om te gaan werken in NZ, en 2 Amerikaanse jongens, die voor een semester in Sydney studeren en op Maggie waren om hun SSI te halen (soort Padi). Was gezellig. Volgende dag richting Townsville met de ferry, daar wilde ik graag nog het Reef Aquarium zien voordat ik op de bus zou stappen naar Cairns. Mooi aquarium! Wow. Toen nog even naar de Woolworths, wat boodschappen gedaan en toen richting de bus. Beetje jammer dat die me voorbij reed... Had een beetje verkeerd gekeken op de haltetijdentabel... En de volgende ging om 7 uur, en t was toen half 3... Ja. Lekker weer. Dus toen maar naar het InformatieCentrum, kaart gehaald, en over the Strand gelopen. Soort boulevard, maar dan niet zo boulevarderig. En er stonden toevallig allemaal kunstwerken vanaf die dag, dus dat was wel weer grappig. Aan het eind van the Strand was net de avondmarkt begonnen, dus daar nog wat bekeken ( en nee Freezz, niks gekocht!) en daarna maar wat gaan eten bij de Mac (als je niet kan koken bij gebrek aan een plek en je bent alleen...) Vervolgens weer naar de bus, toen uiteraard nog een uur gewacht en toen: OP WEG NAAR CAIRNS!
Om half 2 vannacht was ik bij het Girls Hostel, schijnt een van de beste hostels in town te zijn. Het ziet er schattig uit van binnen en: het is SCHOON! Plus: Je krijgt elke dag een gratis maaltijd aangeboden, al hoorde ik van een ander (NL!) meisje dat je wel een drankje moet kopen en dat bier daar 4 dollar is...
Lekker geslapen, en nu zit ik dus op zaterdag 8 september bij de Peter Pan te Internetten. En, gratis, want ik heb hier net mijn trips geboekt naar Cape Tribulation en Kuranda.. En dan mag je dat dus.. Dus ik heb nu alle tijd. Heerlijk. En maandag ga ik waarschijnlijk naar Hartleys Crocodile Adventures, daar heeft Vanessa 8 (?) jaar geleden een stage gelopen.
Hier laat ik het bij voor nu. Ik ga Cairns zo maar eens verkennen!
Dikke zoen voor iedereen!

Persoonlijke berichtjes:
@ Rein: De platypus is in het Nederlands het vogelbekdier en is alleen te zien tegen zonsop- en ondergang. En het is een vrij schuw beestje.

@ Freezz: De kookaburra is de lachende vogel, weet je nog dat Es er ooit eentje als knuffel heeft meegenomen uit Aus? (die echt geluid maakte?). En zou jij voor mij vanaf thuis space kunnen kopen voor mijn foto's? (ik geloof dat het vanaf 100 gaat en dat is prima). Ik weet niet precies hoe het moet, maar het kan wel ergens op de site. Enne, niet teveel afspreken met mooie meisjes he.!

@ Anne: Ik had gezien ja, dat de 1e pakketten van 30 sept er pas op 12 november uit gaan. Maar dat is voor mij wel gunstig denk ik, want dan kan ik bijna zeker wel meedoen aan de loting van 25 oktober.! En de foto's, tsja, als ik nou eens een computer vond met bruikbare usb aansluiting...

@ Elize: Ik heb je lange mail niet gezien hoor.! Heb je die wel naar mijn gmail adres gestuurd dan? Dan is eigenlijk het enige wat ik nog gebruik namelijk.! En natuurlijk krijg ik je smsjes! En Cold Rock is inderdaad dat gemixte ijs, mjummie!

@ Nel: De platypus ziet eruit als een soort kruising tussen een bever en een eend. De snavel van een eend, en het lijf van een bever (of rat). Bruinzwart van kleur en niet heel groot.

@ Minke: Ozzie staat voor Australische, Barbie staat voor barbecue, en flakes en timtams zijn chocoladerepen/koekjes die je alleen in Australie kunt kopen, maar die geweldig lekker zijn.

@ Papa: Ik heb je mail en sms ontvangen! Uiteraard! En hoe was de Hiswa?

@ Joke: Wat gaaf dat er nog 5 mensen bij gevonden zijn voor de reunie. Ik denk dat het al met al wel een zeer geslaagde dag belooft te worden!

@Es: Ja ik krijg je smsjes, en dat vind ik superleuk! En ik kijk er al naar uit om samen een stukkie Aussie te doen! Tis toch gek dat je het eigenlijk met niemand kunt delen ( die je echt kent dan). Enne, moet ik me dan zorgen maken over Freezz? Hoop toch van niet.. ;)

@ Bram: Fijn dat je collega's zo goed bevallen! Hoop dat je een fijne LIO hebt. En je ziet heus nog wel eens walvissen! Gewoon voorstellen om dat als schooltrip te doen, dan kan je gratis mee als leraar! :P.

@ Vanessa: Maandag ga ik dus ws. naar Hartleys Creek, al heet het nu Hartleys Crocodile Adventures. En ik wil proberen er om 11 uur te zijn, anders mis ik het crocodile feeden. De rest van de shows wordt 2 x gegeven, op krokovoeren en koalavoeren na, maar die laatste mis ik zowiezo omdat de bus dan terug gaat. Of weet jij toevallig nog het nummer van de Public Bus vanaf Cairns (want ik ga nu ws. met een tour)? En if yes: wil je dat dan smsen naar mijn AUS nummer? (check internet niet meer voor maandag denkik, en Friso (Marcel?) weet mijn nummer).

@ Linda: Nog even in Canada! Voel je het alweer kriebelen om naar huis te gaan??? Heb nog even een heel erg fijne tijd daar!

@ Mama & Ewald: Hoe was jullie vakantie??? Hoop dat jullie gewoon lekker hebben gerelaxt en genoeg zon hebben gehad! En mam, heb je nog een beetje een fijne verjaardag gehad? Ik vond het wel balen dat ik net die dagen totaal geen bereik had om je te smsen ofzo.

@ Judith: Hoe was het eten bij Freezz? Hebben jullie elkaar weer lekker geplaagd? :P. En heb je al eens gezwommen en hoe vond je het?

@ Barbara: Thanx voor je mailtje, superlief! Bevalt blok 19 een beetje? Hoop dat het niet te druk is allemaal!

@ Marcel: Een voorzichtige Gefeliciteerd met je aanname bij de DFA! Pas als je overal doorheen bent doe ik het echt!

En hierbij laat ik het nu ECHT! Kus!

• 08 September 2007 - 08:47

Marcel:

he die reen!
    ik weet niet wat je van friso al gehoord hebt, maar ik ben in ieder geval door de eerste ronde. het was echt een kut gesprek en voelde me heel klein. ik had gezegd dat ik zeker was van mezelf en alles wat je zegt kan en zal tegen mij gebruikt worden.... we gingen de flight sim in en ik moest op 5 meters letten en zorgen dat die de goede informatie gaven. dat is echt heel veel en best moeilijk. toen ik nerveus op alle meters aan het letten was, vroeg hij tussen alle instructies door wat 3x19 was. dat is dan best moeilijk rekenen. uiteindelijk zei ik: 57. en toen zei hij: nee marcel, hoeveel is 3x19? na nog langer nadenken zei ik vertwijvellend 57. en toen kreeg ik de opmerking, je was toch zo zeker van jezelf.......... ^$$#@#$@*(*&&*&*()(%$ (zo voelde ik me).
    dat ging zo de hele middag door. maar uiteindelijk waren dat gewoon ook allemaal tests. toen we weer terug gingen naar zijn kantoor vroeg hij hoe ik dacht hoe hij over mij dacht. ik heb toen gezegd dat ik aan de voorwaarde voldeed van de vooropleidingen. dat ik nog veel moest leren en dat ik me er meer in moet verdiepen. ook vond ik dat ik het goed gedaan had in de sim en dat ik dus dacht over alles het goed gedaan had en dat ik door zou mogen. en hij was het daar mee eens......... komt nu toch wel dicht bij!!! ik ga na mijn vakantie de financiering regelen en als dat door gaat, moet ik mijn ogen laten laseren! best eng! ik heb in iedergeval een plekje voor de opleiding in maart! cool!
    ik hou je op de hoogte!
    cool trouwens dat je nu naar cairns gaat! ik ga je hele verhaal nog een keer rustig lezen, want ik ga nu met taco toeren op de motor! we gaan naar suuz in maastricht! dikke kus en heel veel plezier.
    ps. ik zal op friso letten zodat hij alleen met lelijke meisjes afspraakjes heeft :)

• 08 September 2007 - 08:59

Annemiek:

Doe je voorzichtig met je oor?
    kus

• 08 September 2007 - 09:38

Elize:

aaaaaaaaaah je hebt ze! :D oow wat ben ik daar blij mee zeg! :D
    Nou dan ga ik je verder mailen en smsen ....

Een gat in je trommelvlies.. Reen..:( dat is niet leuk!!! :|....Doe je wel voorzichtig schat!!

Ik ga je smsen!

Kussie!

Liezj

• 08 September 2007 - 09:44

Freezz:

Zijn er hier nog mooie meisjes die... :D :D Haha. Wat heb je weer veel gedaan schat! ben heel benieuwd naar je koala cuddle :). love u !

• 08 September 2007 - 09:45

Liezj:

ooww.. en dat mailtje was naar ehm: kikifrick@hotmail.com..Kan je dat niet even tjekken dan? Dan ga ik voortaan andere mailtjes naar gmail sturen!

Kus!

• 08 September 2007 - 09:48

Anouk:

Irene! Leuk leuk! Super tof wat je doet joh! Thanks voor je blog adres. leuk om mee te lezen.

Enjoy!
    liefs Anouk

• 08 September 2007 - 10:35

Joke Pleijster:

Irene, geweldig wat je allemaal meemaakt
    ik lees met veel plezier je verslagen.
    Hoop dat het met je oren weer goed gaat.
    Nog heel fijne tijd.
    groetjes Joke Pleijster.

• 08 September 2007 - 15:27

Linda:

wow wat een verhalen weer, gaaf, vooral van de kaolo!!:)ik hoop dat alles op tijd goed komt met je oor.sterkte!ja nog 5 weken, en ik vind het niet erg dat ik dan naar huis ga denk....wel weer leuk om de familie te zien. groetjes xx linda

• 08 September 2007 - 22:35

Joke:

Hoi Irene,
    Schitterend verslag, doodeng, om al die beesten vast te pakken, niets voor mij, maar jij fixt het allemaal. Prachtige natuur, zo te lezen. Moet elke keer lachen, als je een bus mist, moet kunnen in je vakantie! Friso klinkt opgewekt, als we eens bellen, maak je geen zorgen. Hier alles ok, Lucijn logeert enkele dagen bij ons. We maken Westerbork onveilig. Tuin enorm opgeknapt met behulp van de tuinman. Plek voor een tuinhuis gemaakt, je weet niet wat je ziet als je weer thuis bent.
    Maar weer veel reisplezier gewenst, sterkte met je oor, doe voorzichtig, veel liefs van ons.

• 09 September 2007 - 20:11

Snelle Kus!
    Kom net uit Duinrell en ben MOE!
    Schrijf de verhaaltjes snel. Kus.

• 11 September 2007 - 12:00

Ewald:

Wij hebben een geweldige vakantie gehad in Zeeland, maar zijn wel boven water gebleven en hebben geen dieren geknuffeld. Kus.

• 11 September 2007 - 18:32

Hi Girl!
    How'ya doin' dude?
    Ben afgelopen weekend naar Duinrell geweest met DEV. Natuurlijk met een groepje selectiemeiden op stap gegaan die twee dagen, met als resultaat dat je 'sochtends het park in gaat, op weg naar de minitrampoline's, daar minimaal een uur verblijft totdat iedereen dood is, maar nog niet verveeld. Daarna op weg naar de ronddraaiende ton, waar de meiden die erin pasten, natuurlijk handstand deden en met de ton meedraaiden. Videootjes van gemaakt ;). Dan naar de rodelbaan, en dan is het alweer lunchtijd. En 'smiddags kwam er natuurlijk turnen op TV, want wereldbekerwedstrijden en Olympische tickets te verdienen... Dus zaten we daar met zn allen aan de buis gekluisterd. Zondag ging precies hetzelfde. Met als toevoeging dat we ook de schaduwkamer in zijn geweest om handstanden en rare sprongen op de muur te projecteren (FLITS!!!). Zo ook de fases van de radslag en de fases van het boogje achterover op de muur gezet. Lachen! Enneuh, ik spring flikflakflakflik op de minitrampo. Leuk!!! Lachen!!!

En nou weer aan het werk.

Ik vind het echt leuk om je verhaaltjes te lezen. Kicken gewoon!

Miss you. Knuffselkuf!
    Ma!

• 11 September 2007 - 18:33

Esther:

Wauw. En in 1x geplaatst... No probs at all...

• 12 September 2007 - 09:45

AKKE En BENNIE:

Lieve Irene
    Dank voor je fijne bericht.Je kunt wel reis-reporter worden.Fijn dat je zo geniet.Hoplijk gaat het weer goed met je oor!Leuk dat we je zo helemaal kunnen volgen.Je bent onze kanjer!Veel liefs Opa en Oma A en B