Bay of Islands
Door: Irene
Blijf op de hoogte en volg Irene
20 September 2007 | Nieuw Zeeland, Paihia
Nadat ik in eerste instantie mijn bus had gemist (goh, hebben we dat niet eerder gehoord?) ben ik een dag later naar de Bay of Islands vertrokken. Ik had mn alarm nog op Australische tijd en dat is 2 uur later... Dus ipv 6 uur werd ik wakker om 8 uur... De dag in Auckland die ik dus nog had heb ik besteed aan uitslapen, winkelen (regenpak en daypack rugzak)en naar Devonport gaan, een eiland bij Auckland. En de volgende dag, gisteren dus, wel op tijd op gestaan (werd elk uur wakker: is t al tijd?). In de bus gestapt (was geen probleem at all om de datum te wijzigen, t gebeurt wel vaker...) en na 4 uur waren we in Paihia, het belangrijkste dorp van de Bay of Islands. Mooi hier hoor! Maar t haalt het bij lange na niet bij de Whitehaven Beach... Toen was het nog mooi weer en heb ik wat gewandeld, en smiddags ben ik op de fiets gestapt en ben ik een stuk gaan fietsen, heerlijk om weer even op de fiets te zitten. Wel gek om links te rijden en op de weg te rijden, ze kennen hier geen fietspad en soms is dat best eng. Prachtige helm op, zonder helm rijden kost je 50 dollar... En de mensen hier kunnen niet fietsen, werd tijdens het wandelen bijna van mn sokken gereden... Maar goed, ben naar Waitangi gefietst, schijnt heel belangrijk te zijn in de geschiedenis van NZ. Het verdrag van Waitangi tussen de Maori's en de Engelse kolonisten is daar ondertekend, op de Treaty Grounds. Heb dat dus gezien en een Maori kanohuis en een welkomhuis, don't ask me. Ik vond het wat jammer dat ze weinig van de geschiedenis lieten zien, heb dat dus gehoord van een NL meisje dat daar ook was en met wie ik heb geschuild voor de plensbui. Zij heeft haar bachelor politicologie zo'n beetje alleen besteed daaraan en wist er dus veel vanaf! Daarna zijn we toch maar terug gefietst door de regen... Had mn regenjas natuurlijk niet bij me (mn broek ligt zowiezo nog in Auckland). Terug ben ik onder de douche gestapt en daarna mn bed in om warm te worden. Had een heerlijk bed, 2 persoons, alleen voor mij, super! En een dorm voor mezelf, tot kwart over 6, toen kwam er nog een jongen uit Chili binnengestapt. Vervolgens ben ik naar de BBQ even verderop gegaan, waar wel 5 mensen aan meededen (was een 'commerciele' BBQ). En met Mandy uit Engeland, een meisje/vrouw (ze is 35..) wat wezen drinken in de pub een paar huizen verderop. T was gezellig... Erg gezellig. Waren uiteindelijk met zn 7en, mensen van rond de 20 net als ik en mensen van rond de 30. Heel gezellig. Daarna in mijn grote bed gaan liggen, nog wat gekletst met de Chileen (sjeutje, wat kon die praten zeg) en toen toch echt gaan slapen. Om vandaag de dolfijncruise te gaan doen... Dacht ik. Vanochtend in de stromende regen naar de boot gelopen, vaart de boot vandaag niet uit vanwege t slechte weer. Heb IK weer. Baal wel, want ben eigenlijk speciaal daarvoor naar de Bay of Islands gegaan.. Wel mn geld teruggehad, das dan weer positief en ik mocht gratis op t internet, wat ik nu dus lekker aan t doen ben! Dus vandaag mag ik tot 4 uur ergens wachten tot ik weer in de bus kan stappen naar Auckland... En Paihia is werkelijk een gat. Niks te doen hier... Maar goed, ik pak mijn boek er wel bij.!
Trouwens nog een verhaal over mijn aankomst op Auckland... Ze hebben daar fruithonden (dus geen drugshonden, maar ze lijken er wel op). Je mag nl. geen fruit, eten etc meenemen vanuit een ander land en geen aarde en hout etc... Maar goed, die hond sloeg uiteraard aan bij mijn tas. Moest ik bijna alles eruit halen. En nee ik had niks bezwaarlijks erin zitten.... Maar t was een boodschappentas, en die had ik afgelopen week gebruikt, o.a. voor fruit en kip. En die honden zijn dus zo gevoelig dat ze daarop al aanslaan. Dus ik mocht gewoon verder lopen (oefff) en geen probleem. Maar dan sta je wel even van euh... ik heb niks gedaan, toch, nee echt niet, toch??? Je gaat bijna twijfelen aan jezelf... beetje gek dus.
Maar goed, tot zover mijn NZ avontuur, heb nog niet echt mazzel gehad tot nu toe... hoop dat dat nog komt!
Liefs, Irene
19 September 2007 - 21:06
Freezz:
Hoi liefie! zonde van je dolphintour...! hoop dat t snel opklaart. o enne niet in bed belanden met een Chileen he (met niemand eigenlijk...:D )
KUS! -
19 September 2007 - 21:25
Joke:
Ha Irene, schuddebuikgrap, wat leuk om al die "sneue" dingen te lezen, je kunt ook altijd nog schrijfster worden! Het is hier nu bedtijd, maar toch wilde ik je verslag nog even lezen. Poeh, die honden kunnen scherp ruiken, ik zag het voor me hoe je vast wel even schrok! En op de fiets met een helm op, fantastisch. De mail aan jou ga ik morgen maken, voor nu welterusten! Liefs van Joke. PS: vandaag even lekker bijgepraat met Friso, 't gaat goed, hoor, al mist hij je natuurlijk! Nog bedankt voor je schitterende foto's, ze kwamen gister, 18 september met de post. Erg leuk! -
20 September 2007 - 10:02
Akke En Bennie:
Hoi lieve grote,kleindochter in spe;Wat beleef jij wat!Geweldig!Zijn trots op je.Hart.dank voor mooie foto walviskaart.Welkom in N.Z.Beleven alles mee!Kregen prachtige kaart met Martijn en Milou er op voor Oma s verjaardsg 18 SeptAlles O.K.Veel liefs Kus Oma em Opa .A en B. -
20 September 2007 - 10:21
Wouter:
Heey Irene!
Hoe is het? Bevalt het een beetje in Nieuw Zeeland en welke bus heb je uiteindelijk genomen?
Ik ben inmiddels in Darwin, echt superwarm hier!! Over een klein weekje ga ik naar Kakadu National Park, erg veel zin in. Tot die tijd lekker aan het zwembad liggen in het hostel en een beetje bijbruinen :)
Bedankt voor de leuke tijd in Cairns en veel plezier in Nieuw Zeeland!
Groetjes Wouter -
20 September 2007 - 15:26
Esther:
Wie is Wouter!!!??? Hihihi. Zag die naam al in eerdere berichtjes voorbij komen geloof ik ;).
Hoe komt het dat jij de bus mist? Wil je niet naar college ofzo... Ohnee, dat hoef je niet meer. lol.
Honden die aanslaan, zo voelde ik me toen ik op Schiphol aankwam en mn backpack moest uitpakken van de marechaussee. Gelukkig hoefde de koffer niet open, en daar zaten mijn bezwaarlijke materialen in ;). Maar ik weet hoe je je voelt.
Het klinkt wel erg gezellig daar in NZ. Ook al is Paihia (hoe spreek je dat uit?) een gat.
Lekka genieta!
Kus, Esther -
20 September 2007 - 17:12
Marije:
Hallo Irene,
Wat jammer dat het zo loopt. We gaan duimen voor dagen dat het allemaal weer wat meezit. Lijkt me inderdaad een vervelende situatie met die honden. Je voelt je hoe dan ook schuldig. Net zoals in een winkel waar het alarm afgaat. En natuurlijk niets kunnen vinden in de tas....maar ondertussen wel voor joker staan.
Milou wijst nog steeds naar de foto en wij zeggen nog steeds "dat is tante Irene" en zij zegt nog steeds "ja" en loopt weer verder!!
Veel plezier in NZ.
Marije -
21 September 2007 - 16:48
Marina:
hee ireen,
hoe krijg je het voor elkaar om de bus te missen? en dan ook nog die dolfijnen die niet doorgaan. dat is balen zeg. ik ga voor je duimen dat de rest een beetje soepeler gaat. veel plezier nog he?
Kus van ons allemaal -
24 September 2007 - 17:03
Minke:
ach ja, dat ben ik gewend. je voelt je dan wel beteuterd en errug gezien. ik heb ook vaak dat de alarmbellen gaan rinkelen als ik met m'n rolstoel door de poortjes van de winkel rijd.
wel een pech dat in paihia nix te doen is. maar je red je wel! ik vind je kranig en initiatiefrijk!